Nordens ledande mötesplats inom idrott, bad, anläggning, fritid och folkhälsa

Pressbild: Svenska mässan/Mynewsdesk

Träffpunkt Idrott 2020, mötesplatsen som har 100% fokus på framtidens folkhälsa där beslutsfattare, påverkare och innovatörer inom idrott, bad, anläggning, fritid och folkhälsa möts. Träffpunkt Idrotts konferens inleds av H.K.H. Prins Daniel och Carolina Klüft den 17 mars.

Träffpunkt Idrott är en mötesplats som vill påverka folkhälsan via idrottens kraft och badens möjligheter, den självklara mötesplatsen för alla som arbetar med idrott, fritid och folkhälsa i Sverige och Norden. En opinionsbildande arena där aktörer och intressenter möts för att få inspiration, diskutera framtiden och lära nytt.

På konferensen medverkar internationella och nationella föreläsare under tre dagar med teman: Aktivitet, Anläggning/Plats och Politik.

Ett urval av föreläsarna:

H.K.H. Prins Daniel

Carolina Klüft, verksamhetschef, Generation Pep

Robert Laul, journalist, Make Equal

Björn Eriksson, ordförande, Riksidrottsförbundet

Stefan Bergh, generalsekreterare, Riksidrottsförbundet

Linda Hedenljung, journalist, Östersundsposten

Dean Kriellaars, professor, University of Manitoba, Kanada

Mike Lawless, sportarkitekt, England

Amanda Lind, minister med ansvar för kultur- och idrottsfrågor, Sveriges Regering

Daniel Berglind, PhD, Department of Science and Health, Karolinska Institutet

Fryshuset leder workshop om ungas delaktighet

Händer på mässan:

På mässgolvet presenteras en holländsk monter med sportstech-tema. Holländarna är precis som de nordiska länderna mycket duktiga på innovationer och här får man möjlighet att träffa representanter från följande holländska företag: Sport eXperience, 3D mouthguard, Propeaq, Safesight, Recreational Systems International och Sportsview.

En isrink kommer att byggas upp av HockeyPractice som är specialist på alla slags isbanor såsom mobila, permanenta, konstfrusna, naturisbanor eller syntetisk is.

Make Equal är på plats och lanserar ett nytt material ”Fritid & idrott” för att motverka machokultur, sexism och trakasserier inom fritids- och idrottssektorn .

Lars Frölander finns på plats hos Aktiviteter i Sverige den 18 mars, där kan man träffa OS-guldmedaljören och prata simning och rörelseglädje för barn och unga.

 

Riskful play kommer finns på plats och utmanar dagens rörelseformer med rörelser som triggar leklust och nyfikenhet hos dagens barn och ungdomar. Riskful play är ett samarbetsprojekt mellan Vallentuna kommun, Allmänna arvsfonden, Korpen i Vallentuna och Riksidrottsförbundet.

Henrik Larsson är på plats hos Triq arena som har bjudit in f.d. landslagsspelaren i fotboll.

Det kommer finnas möjlighet att prova på sporten pickleball en bollsport med en blandning av badminton, tennis och bordtennis.