Vildmarksmässan blir Explore

Pressbild: Explore/Stockholmsmässan

Resan, mötet och målet står i fokus när Vildmarksmässan byter namn till Explore. Eventet ska breddas och visa på närheten till friluftsliv och äventyr. Gemenskapen i friluftsliv och kunskapen om vår miljö är några av de saker som kommer få mer fokus.

 

Explore kommer att spegla friluftliv och äventyr genom tre ledord – Resan, allt från det stora planerade äventyret till det spontana lokala. Friluftslivet handlar om att röra sig och upptäcka nya saker. Mötet, med naturen, mötet med andra och mötet med sig själv. Målet, att upptäcka en ny plats, få ny kunskap, utmana sig själv och att njuta.

 

Explore kommer att uppmuntra till upptäckarglädje och utforskande. Att visats i naturen både genom det planerade äventyret och den spontana upplevelsen i närområdet. Äventyret och friluftslivet kan finnas både runt hörnet eller långt borta. Att packa ryggsäcken en fin dag och ge sig ut på en dagsvandring eller att göra en välplanerad resa för att bestiga berg i något annat land. Alla kan möta naturen efter sina förutsättningar. Att utmana sig själv genom att testa nya saker, möta olika experter och inspiratörer samt hur vi har en hållbar natur är viktiga delar i Explore. Besökarna på Explore kommer att erbjudas aktiviteter, föreläsningar och utställare inom alla områdena. Skriver Stockholmsmässan i ett pressmeddelande.