ATG förlänger samarbetet med Gothenburg Horse Show

Foto: Claes Jakobsson

Samarbetet mellan ATG och Gothenburg Horse Show, som inleddes redan 1979, är ett av svensk idrotts äldsta samarbeten. Nu har samarbetet förlängts med ytterligare tre år och inkluderar även ATG:s spel på V5 i årets tävling.

Under 2018 års tävling kunde ATG för första gången erbjuda spel på hoppning. Konceptet har utvecklats även till ATG Riders League, där utvalda hoppklasser avgörs i en spännande V5 som ett tillägg till det klassiska vinnarspelet. Under årets Gothenburg Horse Show 19-23 februari introduceras ATG:s spelform V5 för första gången i en internationell tävling med världens bästa ekipage.

De fem heaten, som ingår i V5, kommer att avgöras på fredagskvällen 21 februari. Winning Round avgörs under lördagen inför fullsatta läktare i Scandinavium. Heatvinnana blir direktkvalificerade till Winning Round, tillsammans med de fem bästa ekipagen utöver heatvinnarna. Eventuella fel (nedslag eller tidsfel) tas inte med till Winning Round. Den totala prissumman är 439 500 SEK.

Tomas Torgersen, Show Director på Gothenburg Horse Show, kommenterar

- Det ska bli väldigt spännande att erbjuda V5 gentemot de internationella ryttarna. Än så länge har det väckt en del nyfikenhet hos dem och vi tror bara det kommer öka ju närmare evenemanget vi kommer. En sak är helt säker – det kommer bjudas på hoppsport av högsta nivå under fredagskvällen, och även om du inte är inbiten ridsportfantast kommer det bli en underhållande kväll.

ATG har haft ett engagemang i ridsporten sedan 1979. Sedan möjligheten att erbjuda spel även på hoppning infördes har engagemanget intensifierats och utvecklats i snabb takt. Hela ATG:s överskott går tillbaka till hästsporten och ATG är därmed en av hästnäringens viktigaste motorer.

-ATG:s engagemang inom ridsporten handlar i första hand om att vi vill värna hästsportens och hela den svenska hästnäringens välbefinnande. Genom att erbjuda spel på några av klasserna hoppas vi kunna bidra både till ett ökat intresse för ridsporten och för spel på hästar. Vi är därför glada över ett fortsatt samarbete med Gothenburg Horse Show, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG.