Hundhall hyr lokal till sin verksamhet i Kristinehamn

Nu öppnar Medborgarskolans hundhall i Kristinehamn. Foto: Sandra Klingström

Medborgarskolan öppnar en hall för hundsport i Kristinehamn. I hallen kommer det primärt bedrivas kursverksamhet inom området. Det kommer också finnas möjlighet att hyra hallen.

Hundintresset i Sverige är stort och många är de som valt och väljer att skaffa hund. Hunden är en trogen vän och en självklar del av familjen. Genom olika kurser i hundhallen vill Medborgarskolan bidra till att hundarna och dess familjer får ett härligt hundliv. Hunden behöver mental och fysisk stimulans, liksom rutiner och regelbundenhet, i Medborgarskolans verksamhet får hundägaren verktygen för detta. Hundhallen är anpassad för olika aktiviteter och inredd med konstgräs. Hundhallen ligger lättillgängligt i Kristinehamn på Montörsgatan 2.

Hakim Alipour som arbetar som verksamhetsutvecklare och är initiativtagare till hundhallen säger:

-Hunden har fått en statushöjning och det är viktigt att hunden aktiveras och blir utmanad mentalt. På våra kurser får såväl hussar och mattar som deras fyrbenta vänner lära sig saker som stärker relationen och kommunikationen dem emellan. Det kan röra sig om ren vardagslydnad liksom belöningstekniker eller agility, m.m. Genom att öppna hundhallen ger vi fler möjlighet till berikande och harmoniska relationer med sin hund.