Totalleverans till exklusiv spa-anläggning

Hard working team från Impero El – Emma Jansson Lindén, Bo Lundin och Dayan Perez drar kabel

Elite Hotel Palace i Stockholm gör en storsatsning och bygger en helt ny exklusiv spa-anläggning med gym. Impero El, som ansvarar för all elinstallation, valde Elektroskandia som totalleverantör av elmateriel till projektet.

Elite Palace Hotel är ett modernt 4-stjärnigt hotell beläget i centrala Vasastan. Med 284 rum och 12 möteslokaler är det här bland annat ett populärt konferenshotell. Nu genomför man en stor satsning på en helt ny spa-anläggning om totalt cirka 1 500 kvm. Anläggningen kommer bland annat omfatta pool, bubbelpooler, vanlig bastu och ångbastu, behandlingsrum, gym och gruppträningsrum.

Komplext projekt
– Vårt uppdrag är all installation av el, kanalisation för styr, KNX samt ljud. Vi startade i februari med att riva och rensa alla gamla installationer. Det var rätt komplext då det tidigare hade funnits flera företag här och det hade också gått matning till andra lokaler från denna, och det fick vi givetvis separera. Sen i mars blev det arbete med kanalisation och därefter har det bara blivit mer och mer intensivt, berättar Bo Lundin, ledande elektriker på Impero El.

 

Impero El har cirka 20 anställda och förutom elinstallation har man specialiserat sig på KNX och fastighetsautomation. Företaget växer stadigt och kompetensen är efterfrågad.

 

Flera utmaningar
– Det här är ett spännande projekt då det innehåller många olika utmaningar. En utmaning är att det är aggressiv miljö med fukt och klor vilket ställer stora krav på materialval. Det måste bland annat vara produkter i rostfritt utförande och det får inte vara plast som kan åldras. När det gäller materialval har vi ett gott samarbete med de som bygger poolen, de är specialister, har stor erfarenhet och vet vad som krävs i den här miljön, säger Bo Lundin.

 

Den stora, spektakulära poolen som specialbyggs på plats, kommer väga 170 ton och gjuts fast i golvet, över hotellets garage.

 

– En annan utmaning är att hotellet bedriver sin verksamhet som vanligt under byggtiden och spa-delen ligger våningen under konferensrummen. Det innebär att vi, för att ej störa, bara får borra i väggar och tak när konferensgästerna är på lunch. Så det gäller att vi då är förberedda och att vi har all materiel tillgänglig. Det här betyder också att projektet tar längre tid än vad det normalt skulle göra, säger Bo Lundin.
 

Bra samarbete
Projektet är uppdelat i två etapper, man har gjort klart omklädningsrum, personalutrymmen och gym. Nu är det jobb med behandlingsrum som pågår. Projektet ska vara helt klart i slutet av december.