7 000 barn i rörelse med Lilla EM

Pressbild: Malmö.stad /mynewsdesk

Malmö stad tog initiativ till Lilla EM som sidoprojekt till EM-mästerskapet i handboll 2020. Syftet var att tillsammans med föreningslivet erbjuda barn i hela Skåne att spela handboll under en halv eller heldag. Lilla EM blev en succé – 7 000 barn på 80 skolor i 20 kommuner har deltagit.

Lilla EM är ett samarrangemang mellan Malmö stad, Handboll EM-bolaget och Skånes Handbollförbund. Lilla EM möjliggörs i samarbete med Region Skåne, Sparbanken Skåne, Skånemejerier och Skånetrafiken. Eleverna som deltagit går i klass 2-5. Alla deltagande elever och skolpersonal har erbjudits en biljett till en EM-match i Malmö Arena.

- Vi är så glada över detta. Uppslutningen har varit enorm och föreningslivet har gjort ett fantastiskt jobb med att engagera barnen. Det här är ett exempel på hur vi bidrar till att skapa en meningsfull fritid i samband med att vi står värdar för stora mästerskap, säger Attila Juhasz, evenemangschef på fritidsförvaltningen.

- Lilla EM har blivit en stor succé vilket gläder oss oerhört. Att tusentals barn från alla Skånes hörn har fått möjligheten att upptäcka vilken härlig sport handboll är, är fantastiskt. Med den mjuka bollen och den mjuka värdegrunden i lagspelet har vi fått oerhört fin respons från skolpersonalen. Att bidra till att få barn i rörelse är oerhört viktigt, säger Emme Adébo, projektledare Skånes Handbollförbund.

- Lilla-EM är ett fantastiskt projekt som överträffade alla förväntningar, säger Frank Ström, marknadsansvarig Handbolls-EM 2020.