Bauhaus ny sponsor till Diamond League i Stockholm

Bauhaus inleder ett samarbete med IAAF Diamond League-galan i Stockholm och tar därmed över stafettpinnen från tidigare samarbetspartnern Dagens Nyheter. I och med samarbetet byter även galan namn till Stockholm Bauhaus Athletics och är en av fjorton galor som ingår i den globala tävlingsserien IAAF Diamond League.

Stockholm Bauhaus Athletics arrangeras 30 juli på Stockholms Stadion. Internationella Friidrottsförbundet har 213 medlemsländer men endast elva av dessa har en IAAF Diamond Leaguetävling. Den globalt mycket uppskattade tävlingen genomförs på Stockholms Stadion som har världsrekord i antal världsrekord på en arena – 83 stycken.

Sedan starten år 1967 har Dagens Nyheter varit titelsponsor men i år inleds en ny era i den internationella friidrottshistorien genom att byggvaruhuset blir titelsponsor och galan får därmed även ett nytt namn – Stockholm Bauhaus Athletics. Företaget är sedan tidigare även huvudsponsor till Svenska Friidrottsförbundet och genom Stockholm Bauhaus Athletics stärker byggvaruhusets sin roll som svensk friidrottssamarbetspartner.
– Vi på Bauhaus tycker att idrott och sport är otroligt viktigt, både för den enskilde personen och för samhället. Därför lägger vi en stor del av vår sponsorsatsning på just idrott.
– Det känns verkligen mycket roligt att vara med och stödja den generationsväxling som svensk friidrott befinner sig i just nu, säger Johan Saxne, Informations- och marknadschef på Bauhaus Sverige.