Skidkungen Dählie är tillbaka i Åre – satsar på exklusiva boenden

Pressbild : Svensk Fastighetsförmedling/mynewsdesk

Det är drygt 10 år sedan som den norska skidkungen Björn Dählie var inblandad i en nyproduktion i Åre, nu är det dags igen. I projektet View ska 119 exklusiva lägenheter byggas och inflyttning sker julen 2021.

- Det känns otroligt kul att vara tillbaka i Åre och genomföra det här projektet. Åre är ett område med en otrolig potential och en speciell atmosfär, säger Björn Dählie som själv har en speciell relation till Åre. När vi genomförde bygget av Dähliehuset 2007 fick vi en enorm positiv respons och sedan dess har vi letat efter nya projekt i området och nu är vi igång med View vilket är fantastiskt, fortsätter han.

Precis som förra gången genomför Björn Dählie projektet tillsammans med Hans Olofsson och totalt ska 119 lägenheter byggas. View ligger i ett av Åres mest attraktiva område med gångavstånd till Nationalarenan och cirka 15 minuters promenad från centrala Åre. Området är beläget vid Bräckegården och projekteringen pågår för fullt. Ambitionen med View är att skapa ett boende som har det där lilla extra.

- I första hand tror vi att intressenter för View kommer från Mälardalen men vi tror också att de som idag har en lägenhet i tex Björnen eller Tegefjäll och som vill närmare byn kommer att ha ett stort intresse för projektet, säger Erik Olofsson från Svensk Fastighetsförmedling i Åre som ansvarar för försäljningen av View. Han fortsätter:

- Framförallt är läget av stort intresse, nära till byn men även ski-in ski-out är något som efterfrågas av våra kunder, självklart är också Views standard något som lockar spekulanter.

Trots att inflyttningen är två år borta är det redan flera som fått upp ögonen för View och anmält sitt intresse.

- Nu ska det bli spännande att dra igång projektet på allvar och det sker i samband med luciahelgen, säger Erik Olofsson från Svensk Fastighetsförmedling i Åre.