Kungsmässans stora esport-event 25–26 oktober

Kungsmässan Köpcentrum arrangerar stort esport-event 25–26 oktober. Bild från förra årets event.

Den 25–26 oktober bjuder Kungsmässan köpcentrum i Kungsbacka in intresserade i alla åldrar att prova på olika typer av esport och träffa sina idoler. Nytt för i år är en serie föreläsningar som bland annat behandlar barns och föräldrars känslor kring esport och gaming, samt hur det är att spela datorspel när man är 68 år gammal. Kungsmässan, som utsetts till Sveriges bästa citygalleria 2019, väntar sig tusentals besökare under helgen.

Flera av Sveriges mest populära esport- och nätprofiler besöker Kungsmässan nu till helgen den 25–26 oktober för att utmana besökarna i olika esporter och föreläsa om spännande ämnen. Detta blir det tredje året som Kungsmässan arrangerar det välbesökta eventet.
– Helt klart en av höjdpunkterna på året, att vi denna gång dessutom breddat eventet med flera intressanta föreläsningar gör att vi attraherar en bredare publik som vill lära sig mer om esportvärlden, säger Karin Damré, event- och marknadskoordinator på Kungsmässan.

Susanne ”JenyFear” Bergstedt från Vänersborg är 68 år, pensionär och inbiten gamer. De senaste åren har hon medverkat i flera mediesammanhang. Lördagen den 26 oktober kl. 13 föreläser hon på Kungsmässan.
– Det ska bli jätteroligt att komma till Kungsmässan och berätta om vem jag är och mitt liv som gamer. Jag utlovar roliga historier om skillnader mellan gammal och ung när det kommer till spelvärlden, säger Susanne.

Esportvärlden blir allt mer seriös och med stora tävlingar och hög konkurrens gäller det att ha nerverna i styr, något som börjat intressera idrottspsykologin. Kl. 15 den 26 oktober föreläser Raul Fuentes från Halmstad Högskola om hur du blir 200 % bättre på esport.
– Jag har varit fascinerad av esport länge och för ungefär ett år sedan började jag undersöka hur man som esportare kan göra för att prestera på sitt absoluta max. Jag hoppas att alla som kommer och lyssnar kan ta med sig något hem som de har nytta av, vara sig de är spelare eller anhöriga som vill förstå hobbyn, säger Raul.