ESS nästa destination – Danmarks Marienlyst

ESS Group startades för 12 år sedan med Ystad Saltsjöbad och därefter Falkenberg Strandbad, Hotel Pigalle och Bellora. För två år sedan öppnades resort-destinationen Steam Hotel, pulserande MJ’S Hotel i Malmö, gourmetboutiquehotellet Villa Strandvägen och till nyår slår året-om-resorten Fýri i Hemsedal upp sina dörrar. Och nu är det äntligen klart vad nästa destination blir – Danmarks stolthet, strandhotellet Marienlyst i Helsingör! ESS Groups första resort i Danmark.

Marienlyst ligger på strandkanten ett stenkast från Kronborg slott, platsen för William Shakespeares teaterpjäs Hamlet. Ett strand-, bad och resorthotell med 227 rum och anor från 1861 och som nu de senaste åren totalrenoverats och genomgått en förvandling till att nu ha en plats som Danmarks mest prisbelönta och omtyckta destination inom hotellupplevelser. Hotelldirektör Michael Lauritsen med team tillsammans med de tidigare ägarna har på kort tid utvecklat en imponerande resort som inspirerar såväl gäster som teamet på ESS Group.

”Marienlyst har varit en dröm sedan länge för oss, egentligen redan sen starten på Ystad Saltsjöbad för 12 år sedan. En otrolig miljö, historiens vingslag, kunglig mark och en dansk klenod! Och på det ett medarbetar-team som vi förstått jobbat stenhårt varje dag för att skapa minnen för sina gäster. Att kalla vår inställning för ödmjuk är inget annat än ett understatement. Vi är lyckliga och stolta över att få lära oss mer om Danmark, Helsingör och Marienlyst. Och taggade för att få än fler danskar och svenskar och resten av Europa att upptäcka den här fina resorten”, berättar Jonas Stenberg VD ESS Group.

Marienlyst har förutom sina 227 rum ett stort spa, restauranger, vinbar, brasserie och barer, casino, gym och mötes- och konferenslokaler med en max kapacitet på 500 personer. Man utsågs i år till Danmarks bästa mötes- och konferensanläggning och har erhållit flertalet priser för Danmarks bästa spa.