Stockholmskommuner samverkar för bättre cykelvägar

Foto: Andrej Blagojević

Tyresö, Nacka och Stockholm kommun samverkar för att bygga ihop cykelvägnätet. De förbättrade cykelstråken uppmärksammas genom utdelning av kartor i Älta och Tyresö. Stockholm stad kommer att ha cykelkartan i sin monter på Strömgatan i Gamla Stan under bilfria dagen, den 19 september.

- Det är jättekul och viktigt att cykelvägarna mellan kommunerna nu knutits ihop. Det är en självklarhet att kommungränser inte ska vara ett hinder för människor att förflytta sig, säger Kristofer Rogers, trafikplanerare i Nacka kommun, i ett pressmeddelande.

- Ältabergsvägen är en viktig och tidigare saknad länk som nu byggts ut och vi är väldigt glada över att ha knutit ihop det regionala nätet. På så vis har kommunerna gemensamt förbättrat framkomligheten och tillgängligheten för både gående och cyklister, säger Katarina Kjellberg som är projektledare i Stockholm stad för utbyggnaden av cykelvägnätet, i ett pressmeddelande.

- Med tanke på att det endast är 15 kilometer från Tyresö centrum till Slussen så ska det självklart vara enkelt att cykla den sträckan oavsett kommungränser. Det här är en riktigt stor förbättring. Nu jobbar vi vidare i Tyresö för att knyta ihop cykelvägnätet ännu mer, säger Göran Norlin, miljö- och trafikchef i Tyresö kommun, i ett pressmeddelande.