Snart invigs Östersunds nya Fun park

Foto: Östersundshem

Östersundshem vill satsa på bättre utemiljö för barn och unga och har därför byggt en 7000 kvadratmeter stor lekpark med extra allt – en så kallad Fun park i nedre Torvalla.

– Vi vill ge barn fler möjligheter att vara ute och röra på sig och ha kul på fritiden. Då måste det finnas roliga ställen att leka på. Det är också ett sätt att förebygga mindre kreativa aktiviteter i våra bostadsområden, säger Daniel Kindberg, vd på Östersundshem.

Lekparken rymmer bland annat multiarena, klättervägg, skatepark och kompisgungor. Bakgrunden till satsningen kommer från ett utvecklingsarbete som gjordes i samarbete med fritidsgårdarna i Torvalla. Här fick barn och unga ge förslag på saker som borde finnas i närområdet. Där kom bland annat en Fun Park upp på önskelistan. Och trots att parken ännu inte är officiellt invigd så har den redan tagits i bruk av ivriga barn som bor i närheten.

Förhoppningen är också att fler unga ska hitta till området, till exempel från övre Torvalla.

- Det viktiga är att möjliggöra gemenskap och tillfällen för unga att vara aktiva. Om barn har något meningsfullt att göra, och ett ställe att vara på efter skolan så skapar det bättre trivsel i hela området. Sysslolöshet skapar frustration och skadegörelse, något som vi vill försöka stävja. Detta är ett litet steg i rätt riktning, avslutar Daniel Kindberg.