Skidspår i Orska Grönklitt

Snöläggningen från 2015. Foto: Grönklittsgruppen

 Från och med 3:e november kommer skidspår att finnas på Orsa Grönklitt som är öppna för alla att åka på. Under nio år har man som tradition sparat stora snömassor under isolerande bark. 2016 har kapaciteten ökat ytterligare, detta för att kunna säkra upp en tidig start med skidspår – oavsett när snön från ovan börjar falla. 

– Vi har sparad snö som vi kommer att lägga ut i första läget. Det betyder att vi kan erbjuda den första kilometern skidspår av totalt 100.Sen får vi se hur vädret blir. Visar det sig att det är kyla direkt så kommer vi att kunna erbjuda ytterligare någon kilometer. Upp till 3,5 kilometer är möjligt att kunna erbjuda på den stora mängd av sparad snö som finns här i Orsa Grönklitt, säger Marcus Laggar, som är längdansvarig i Orsa Grönklitt.

Marcus Laggar noterar att intresset nu växer för varje vecka och det är många som ser fram emot den stundande vintersäsongen.

– Vi går mot en fin vinter där vi snart kan erbjuda tio mil av skidspår i storslagen miljö. Och vi märker hur intresset tilltar, det bokas skidlektioner för fullt och skidslipen går varm i verkstaden.