Sjöbos nya simhall har invigts

Sjöbo Simhall är utrustad med bland annat en avskärmningsbar 25-meters bassäng. Foto: Kentaroo Tryman

Nyligen invigdes den nya simhallen i Sjöbo, som NCC tillsammans med Sjöbo kommun arbtetat med att bygga. Den nya simhallen är ritad av Liljewall arkitekter, och erbjuder en badupplevelser som familjebad, lekattraktioner, relaxavdelning, café, gym, multi- och tävlingsbassäng.

Fasaden är oregelbunden i form och är gjord av spårad betong med tydliga skåror som skär i byggnaden.  Den nya anläggningen är ett dynamiskt och modernt tillskott till den befintliga där funktion, i form av smarta personalrum med god överblick över bassängerna och en lättåtkomlig, avskärmningsbar 25-metersbassäng med mobil läktare stått i fokus.

Även den omgivningen har bidragit med inspiration för att skapa ett tydligt samband mellan inom- och utomhusmiljön. Delar av väggarna pryds av mosaik som bildar mönster av ängar och höskullar. I lek- och plaskbassängerna, som kan liknas vid små dammar, finns gröna grodor och näckrosblad för barnen att klättra på.

- I Sjöbo låter vi enkla och aningen vinklade husvolymer spela mot varandra. Det skapar ljusa och inbjudande rum där det alltid är lätt att orientera sig, säger Calle Hellberg, arkitekt på Liljewall.

Aktivitets- och undervisningsrum samt multi- och tävlingsbassängerna kompletteras med en relaxavdelning med bastu, upplevelseduschar och bubbelpool med utsikt mot den intilliggande parken.