Årets Stockholm Halvmarathon är avgjort

Förhandsfavoriten Mustafa Mohamed vann med 30 sekunders marginal till tvåan i loppet. Foto: Stockholm Marathon Gruppen

Det blev favorittippade Mustafa "Musse" Mohamed som segrade i årets Stockholm Halvmarathon. Musse gick i mål På tiden 01:04:51. Segrare i damklassen blev Roman Mengistu, Etiopien, på tiden 01:16:03. Roman lyckades bra även i Tjejmilen förra lördagen där hon blev tvåa.

Nästan 15 000 löpare från 88 nationer var anmälda till loppet. Med ett par kilometer kvar verkade det som att Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, skulle ta hem segern. Men favoriten Mustafa Mohamed passerade och vann med 30 sekunders marginal.

Det tre bästa i herrklassen:Mustafa Mohamed, Hälle IF, 01:04:51Abraham Adhanom, Eskilstuna Friidrott, 01:05:21Nasir Dawud, Eskilstuna Friidrott, 01:09:19

De tre bästa i damklassen:Roman Mengistu; Etiopien, 01:16:03Camilla Richardsson, Finland, 01:17:38Charlotte Karlsson, Hässelby SK, 01:19:42