Solvallas restauranger får nya driftansvariga

Morgan Lydebring, Restaurangchef. Foto: Solvalla
Morgan Lydebring, Restaurangchef. Foto: Solvalla

Stockholms Travsällskap tar över driften av restaurangerna på Solvalla från den tidigare externa restauratören. Under sommaren kommer lokalerna att fräschas upp och menyerna att göras om. Drygt 3 miljoner kronor investeras för ombyggnation av Festvåningen och Bistron

– Vi vet att maten och den miljö maten serveras i är viktig för våra besökare. Genom att driva restaurangerna i egen regi kan vi ta ett helhetsgrepp för att höja besökarnas upplevelse av Solvalla, säger Mats Rosén, vd på Solvalla.

Tidigare drevs Restaurangerna Kongressen, Bistron, Festvåningen och Ströget på Solvalla av en extern restauratör. Morgan Lydebring blir restaurangchef, såväl han som annan personal kommer att vara anställd av Stockholms Travsällskap.

Lokalerna kommer att vara stängda under sommaren och öppnar igen i samband med Jubileumspokalen den 17 augusti. Då kommer det bland annat att finnas en kombinerad reception och bar i festvåningen samt ett nytt kök och en ombyggd serveringsdel i bistron. 

– För oss är det viktigt att lyssna på våra gäster. När restaurangerna nu drivs i egen regi kommer det att gå mycket snabbare för oss att genomföra eventuella förändringar utifrån besökarnas synpunkter, säger Morgan Lydebring.