Svenska Brasserier förvärvar Ulriksdals Wärdshus

Ulriksdals Wärdshus exteriör. Foto: Svenska Brasserier
Ulriksdals Wärdshus exteriör. Foto: Svenska Brasserier

Svenska Brasserier har förvärvat Ulriksdals Wärdshus från den tidigare ägaren Gunnar Ström. Från och med den 1 september 2016 övergår driften av det anrika värdshuset.

Svenska Brasserier har både anrika och nya varumärken inom bolagt, bland annat Riche och Sturehof, men även Teatergrillen, Stockholms Matmarknad, och Taverna Brillo.

– Ulriksdals Wärdshus är en fin och välskött restaurang i en fantastisk miljö. Det är med stolthet vi tar över ansvaret för verksamheten och, precis som vi har gjort med Sturehof och Riche, varsamt fortsätter att förädla en traditionsrik verksamhet. Med en 148-årig historia blir Ulriksdals Wärdshus vår äldsta restaurang, säger Niklas Nordin, vd för Svenska Brasserier.

Med förvärvet av Ulriksdals Wärdshus kompletterar Svenska Brasserier sitt erbjudande med konferensverksamhet, bröllop, julbord och får större möjligheter att ta emot stora sällskap samt anordna catering.

Den tidigare ägaren Gunnar Ström har drivit Ulriksdals Wärdshus sedan maj 2000.

– Efter 16 år känner jag mig redo att släppa Ulriksdals Wärdshus som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Jag är väldigt glad att få lämna över till Svenska Brasserier, att värdshuset fortsätter att vara i goda händer med de nya ägarna i en restaurangkoncern som satsar på kvalitet, säger Gunnar Ström.

I köpet av Ulriksdals Wärdshus ingår även 1,5 hektar arrendemark framför värdshuset ner mot Edsviken.