Allt fler sportarenor anlägger hybridgräs

Foto: Gårda Johan

Sommaren 2018 anlade Malmö FF hybridgräs på sin träningsanläggning. Nu blir det ett likadant underlag på mästarnas matcharena.  Leverantör av underlaget är Gårda Johan Sport Lek & Landskap.

– Det är självklart ett stort prestigeuppdrag för vår del, säger David Gabrielson, försäljningschef på Göteborgsföretaget.

20-faldiga svenska mästarna Malmö FF tog sig i höstas vidare från gruppspelet i Uefa Europa League. Lottningen av 16-delsfinalerna gav det brittiska storlaget Chelsea på hemmaplan i det första mötet. För att kunna erbjuda bästa möjliga underlag kommer en hybridgräsmatta att ligga på plats lagom till avspark.

– Det är av samma italienska fabrikat, Mixto, som finns på deras träningsplan och som MFF är väldigt nöjda med, berättar David Gabrielson, försäljningschef på Gårda Johan Sport Lek & Landskap.

Även IFK Göteborg använder sig av ett likadant underlag på Kamratgården. Även på Myresjöhus Arena i Växjö finns sedan i somras ett hybridgräs från Mixto. Gräsmattan ligger just nu under värmelampor i Danmark och kommer att transporteras och rullas ut på Stadion i Malmö en bit in februari. Metoden används sedan en tid av flera storklubbar i Europa, exempelvis Real Madrid, Milan och Ajax.