Mats Olsson kliver av VD posten

Mats Olsson. Foto: Kolmården

Mats Olsson, vd för Kolmården tvingas på grund av sjukdom tvingats fatta beslut att han lämnar posten som VD, för att istället fortsätta som Senior Advisor på Kolmården. Sökandet efter Mats Olssons efterträdare påbörjas nu och tills vidare är Christer Fogelmarck fortsatt tillförordnad VD.

Mats Olsson har som VD för Kolmården varit en stark drivkraft i parkens positiva utveckling de senaste åren. Den 23 september i år berättade  Mats att han drabbats av en prostatacancer och han har sedan dess fokuserat på sin behandling och sin familj. Kolmårdens ägare har tillsammans med Mats fattat ett gemensamt beslut om att han lämnar rollen som VD, men stannar kvar i bolaget som Senior Advisor till sin blivande efterträdare.

- Vi är jätteledsna att Mats inte kan fortsätta som tidigare. Han betyder otroligt mycket för Kolmården och Kolmården betyder mycket för honom, men just nu behöver Mats fokusera på sin familj och på sin behandling. Med det här arrangemanget kan hans kunskaper och nätverk fortfarande komma till nytta, samtidigt som vi tillsätter en operativ ledare som kan förvalta allt det som Mats åstadkommit på Kolmården, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts som äger Kolmården.

Sökandet efter en ny VD till Kolmården inleds omedelbart.