Parkour-VM avgörs i Helsingbors Arena

VM i parkour avgörs i Helsingborg Arena. Foto: Helsinborg Arena

Den 5 november är det dags för den fjärde upplagan av World Freerunning Championship i Helsingborg Arena ( Parkour-VM). Arrangörerna utlovar en spektakulär upplevelse när eliten inom parkour möts för att avgöra vem som tar hem titeln som världsmästare.

- Vi började utomhus vid Kärnan i Slottshagen år 2013, då kom det cirka 3000 besökare. Året efter kom det dubbelt så många och förra året var vi i Helsingborg Arena, vilket blev så lyckat att vi i år kunde utöka tävlingen till ett världsmästerskap, säger Filip Ljungberg, en av grundarna till Air Wipp.

Tävlingen inleds med en kvalifikationsdag den 4 november då 100 tävlande tävlar om nio finalplatser. På en minut ska deltagarna snabbt och smidigt ta sig genom den uppbyggda banan på sitt unika vis. De som bjuder på den bästa showen går vidare till finalen.

Finaldagen den 5 november öppnas dörrarna till Helsingborg Arena. Under två timmar får besökarna se proffsen utmana sig själv och varandra i parkour/freerunning.

Deltagare från hela världenDe tävlande är både unga talanger och internationella proffs. Vem som vinner och tar hem titeln som världsmästare i parkour avgör en jury bestående av Marcus Gustafsson från Air Wipp och fyra internationella domare.