Söker bygglov för padelcenter i Västra Hamnen, Malmö

World Trade Center på Skeppsgatan. Foto: Emilia Ahlgren.

Midroc har ingått hyresavtal med PDL Group AB, villkorat av att Malmö Stad ger ett tidsbegränsat bygglov för verksamheten.

PDL Group AB (PDL) har visat intresse för att etablera ett inomhuscenter för padel i World Trade Center på Skeppsgatan. Midroc, som är fastighetsutvecklare och förvaltare av World Trade Center-konceptet i Malmö, Lund och Helsingborg har nu i samarbete med PDL Group tagit fram en ritning på hur ett tänkt padelcenter skulle kunna se ut. Nu lämnas ansökan om bygglov in till byggnadsnämnden i Malmö.

– Vi tror att ett nytt padelcenter hade varit populärt bland våra lokalkunder, medarbetare och Malmöborna. Vi har en lämplig lokal på 4 500 kvm med över 9 meter i takhöjd i World Trade Center på Skeppsgatan, som ligger på ett centralt läge i Västra hamnen, säger Jonas Holmberg, Fastighetschef på Midroc.

Padel är en av de snabbast växande sporterna i Sverige. I Malmö utövas emellertid inte sporten i den omfattning som man kan se på många andra orter i Sverige, särskilt i jämförelse med mindre orter där padelhallarna ofta ligger mer centralt och tillgängligt än vad de gör i Malmö. Midroc och PDL är överens om att ett padelcenter skulle kunna tillföra Västra Hamnen mycket och göra sporten mer tillgänglig för fler Malmöbor. Det finns även goda kommunikationsförbindelser till World Trade Center på Skeppsgatan.

Den preliminära planritningen innehåller bland annat ett flertal padelbanor, varav ett par separata för barn, och generösa omklädningsrum med bastu. I ritningen finns även möjlighet för läktare vid större event, då PDL tidigare arrangerat svenska mästerskapen i padel. De kommer även i år arrangera svenska mästerskapen för lag.