Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Löparsko gjord av plastavfall

Tillsammans med miljöorganisationen Parley for Oceans beslöt adidas att använda marint plastavfall som råvara.
Tillsammans med miljöorganisationen Parley for Oceans beslöt adidas att använda marint plastavfall som råvara.
Publicerad av
Redaktionen - 27 jun 2019

Adidas lanserar ännu en löparsko gjord av plastavfall från haven. Nu i veckan presenterade vi 20 glada vinnare adidas Ultraboost Parley som dom senaste veckorna deltagit i Midnattsloppets tävling på Facebook.

Med hjälp av kreativitet och fantasi har adidas funnit ett sätt att minska sin miljöpåverkan och skapa produkter som gör plastskräp till något mer användbart. Tillsammans med miljöorganisationen Parley for Oceans beslöt de att använda marint plastavfall som råvara och visade upp en första konceptsko i FN i New York år 2015. Sedan dess har de utvecklat en rad kläder och skor som är gjorda med plastskräp som plockats bort från öar, stränder och kustsamhällen runt om i världen. Plasten samlas in av Parley´s nätverk, rengörs och bearbetas till en tråd som sedan används till att göra löparskor och högklassiga sportkläder. Sedan den första generationen av Adidas X Parley-produkter lanserades 2016 har de producerat över fem miljoner par skor som tillverkats av marint plastavfall och de planerar att göra 11 miljoner mer 2019. Det är mer än 1400 ton plast sopor som har förhindrats från att förstöra våra oceaner.

Snart kommer också nästa sko – adidas UD Boost Parley – lagom till årets Midnattslopp i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors.

-Vi är stolta över att ha en partner som adidas säger Göran Söderstam. De visar att man med kreativitet och kunskap både kan skapa kvalitet och samtidigt göra nytta. Samma koncept som vi eftersträvar med våra Midnattslopp. Vi skapar löparglädje, ger folk något att träna inför och se fram emot samtidigt som det genererar en bättre hälsa hos alla våra deltagare. Bara glädjen i sig är nog lika viktigt som den rent fysiska ansträngningen.

Annons