Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Nyrenoverade gården i Hagalund öppnas nu upp

Publicerad av
Redaktionen - 17 jun 2019

Signalistens gård i Hagalund är nu färdigrenoverad och klar. Lekplats, planteringar, grillar och bollplan är några exempel från den nya gården, som hyresgästerna själva fått vara med att utforma. I helgen var det invigningsfest för hyresgästerna.

Renoveringen av gården mellan Hagalundsgatan 1–17 har pågått under nästan två år. Bakgrunden var att tätskiktet i det underliggande garaget behövde bytas ut, och i samband med garagerenoveringen passade vi på att ge gården ett ordentligt ansiktslyft.

Det känns bra att hyresgästerna har fått vara med från början och berätta hur de vill ha sin gård. Resultatet har blivit en fantastiskt fin gård för både stora och små och som ska hålla lång tid framåt, säger Magnus Nilsson (M), styrelse ordförande Signalisten.

Den nya innergården är indelad i olika rum för att passa hyresgäster i alla åldrar. Det finns gröna ytor för umgänge eller lek, grill, planteringar, konstgräsplan och ett ute gym. Belysning och buskar i låg höjd ska bidra till att gården blir trygg att vistas på. Även förskolans gård har rustats upp.

Vi har sett fram emot den här dagen länge! Våra hyresgäster har visat ett stort tålamod med allt som hör en byggarbetsplats till. Nu hoppas vi på att en fin sommar så de verkligen får njuta av den nya gården, säger Robert Engholm, förvaltningschef på Signalisten.

Samtidigt öppnar den ombyggda miljöstugan som också ligger på gården. Det är den andra miljöstugan med utökade sorteringsmöjligheter som är skapad enligt Signalistens nya koncept. Glada färger, tydliga instruktioner och en trygg miljö ska locka hyresgästerna till bättre källsortering. På sikt ska alla miljöstugor byggas om på liknande sätt i hela beståndet.

 

Annons