Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

ALM och Ulvaeus bygger flytande hotell

Bild: Mod.
Bild: Mod.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 apr 2019

ALM Equity och Björn Ulvaeus byggstartar ett flytande hotell i projekt Slottsholmen i Västervik. Hotellet är ritat av SandellSandberg och byggnaden uppförs med träfasad på en flytande ponton. Inredning av rummen står Mod arkitekter för. 

Totalt rymmer hotellet 33 rum om 755 kvm loa i två plan och på det nedre planet kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen. Entreprenör är 2A Entreprenad och byggnationen förväntas färdigställas till i slutet av sommaren.

Hotellets tak blir täckt med solceller och den redan befintliga bergvärmeanläggningen på land nyttjas för uppvärmning. Dessutom kommer en modern avsaltningsanläggning driven av solcellerna på hotelltaket att installeras för att säkra vattentillgången för Slottsholmen i händelse av låga grundvattennivåer underkommande varma och torra somrar.

– Att Slottsholmen on water i princip kommer att vara självförsörjande vad gäller el, värme och vatten känns lika modernt som naturligt i en miljö som denna, säger Joakim Alm, vd för ALM Equity.  

Byggstarten är del i den fortsatta utvecklingen av Slottsholmen som mötesplats för Västerviksborna samtidigt som det ska bli en destination för besökare från när och fjärran. Utöver det färdigställda huset på land som innehåller restaurang, konferens, eventlokaler, boutiquehotell och bostäder så kompletteras nu visionen med ett flytande hotell. 

Utvecklingsarbetet omfattar även renovering av Varmbadhuset där ett nytt spa, med tillgänglighet för allmänheten, ska byggas. Satsningarna på Slottsruinområdet och Slottsholmen Marina fortsätter och brygganläggningen runt Slottsholmen kommer att förses med ett flytande hamnkontor med en serviceanläggning i toppklass.

Annons