Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Nya Åby Arena är invigd

Bild: EasyFairs.
Bild: EasyFairs.
Bild: EasyFairs.
Bild: EasyFairs.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 30 apr 2019

Nyligen invigdes Åby Arena, med en ny modern mässhall, ett hotell med tivolidesign, helt nya konferenslokaler, ett nytt stort gym, flera restauranger och det anrika Åbytravet i direkt anslutning.

Nu har det blivit dags för Åby Arena att slå upp portarna för allmänheten och byggarbetare och lyftkranar lämnar nu plats för besökare från såväl Göteborg som resten av världen. Intresset från allmänheten har varit stort under byggets gång och nu kan nyfikna göteborgare äntligen ta del av Åby Arena och allt som den nya mötesplatsen har att erbjuda. 

–Vi är så glada att äntligen få visa alla vad vi har skapat här! Och här slösas inte någon tid, utan vi drar igång direkt med flera spännande evenemang. Till exempel har vi redan hunnit hålla den populära mässan Passion för mat, som utsågs till Sveriges bästa matmässa 2018, och B2B-mässan Bygg Göteborg. Vi har över 30 andra arrangemang planerade under 2019. Så vi är i full gång redan nu, säger Kristina Wärmare, Sales and Marketing Manager på Åbymässan, som drivs av Easyfairs.

Travbanan Åbytravet har lockat besökare sedan 1936. När travet nu får sällskap av Åby Hotel, Åbymässan, flera restauranger och ett gym blir utbudet större än någonsin och tillsammans bildar man Åby Arena, som blir en naturlig mötesplats för nöje, affärer och upplevelser. Åbytravet, som är Europas modernaste travanläggning, har fått nya, fräscha lokaler. Åbymässan, som drivs av Easyfairs, blir med sina smarta lösningar och stora ytor Sveriges modernaste mässanläggning och ett naturligt val för både mässarrangörer och nyfikna besökare. Arenan erbjuder även en helt ny konferensavdelning med 18 rum för 12-1100 personer. Och på samma område finns fyrstjärniga Åby Hotel med 223 rum där design och inredning hämtat inspiration från Tivolits värld. Hotellet drivs av familjeföretaget HKC Hotels, med flera hotell runtom i Sverige.

–Vi ser fram emot att välkomna såväl besökaren från andra sidan landet som är här för att gå på mässa, till vännerna som är nyfikna på trav och vill sova över efter en lång dag på banan och en god middag i någon av restaurangerna här. Med våra fina hotellrum, vår unika takterrass, och närheten till storstaden, är vi glada att kunna erbjuda något för alla, säger Martin Nordqvist, hotelldirektör på Åby Hotel.

Åby Arena är ett samarbete mellan flera aktörer och genom att gå ihop och bidra med sin unika kompetens till ett gemensamt projekt har de olika aktörerna tillsammans skapat ett unikt koncept, som förväntas locka runt en halv miljon besökare per år, enligt de ansvariga för projektet. De flesta göteborgare känner redan till Åbytravet och när travet nu blir en del av Åby Arena tror aktörerna för arenan att platsen med sitt utbud kommer att locka besökare från såväl Göteborg som andra platser i Sverige och världen:

–Trav och ridsport är en alldeles unik upplevelse, och vi har Europas modernaste anläggning för just detta. När det nu blir enklare för våra besökare att sova över och att kombinera sitt besök hos oss med till exempel en mässa eller ett möte, så tror vi att fler kommer att besöka Åby och att detta kommer att bli Göteborgs och Sveriges naturliga plats för att kombinera upplevelser och möten, säger Kent Jellmund, marknadschef på Åbytravet.

 

Annons

SM i Vattenruschbana

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Fur...