Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Snart invigs hotell Blique i Stockholm

Bild: Sweco.
Bild: Sweco.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 apr 2019

Kontorshuset kvarteret Blästern 14 i centrala Stockholm har genomgått en total omvandling till ett modernt hotell med en välkomnande gård. Efter vinst i ett parallellt uppdrag av Kungsleden har Swecos arkitekter arbetat med att utveckla och modernisera byggnaderna, om cirka 16 700 kvm, som ursprungligen formgavs av Sigurd Lewerentz på 1930-talet.

På uppdrag av Kungsleden har arkitekter från Sweco ansvarat för ombyggnationen av kvarteret Blästern i Stockholm. Kvarteret är ursprungligen från 1930-talet då Sigurd Lewerentz ritade huvudkontoret för svenska Philips radio- och belysningsverksamhet och fastigheten har sedan dess byggts på i olika etapper. En viktig del i det arkitektoniska konceptet har varit att förvalta och återskapa den gestaltning och anda Lewerentz avsåg med byggnaden, samtidigt som nya funktioner och moderna krav möts på ett effektivt sätt. Visionen har varit att öppna kvarteret och göra det publikt samt att skapa ett attraktivt och funktionellt hotell som fungerar över lång tid.

– Det är en komplex uppgift att bygga om hus från olika tidsepoker som dessutom har förändrats under årens lopp. Man måste vara lyhörd för att hitta och renodla fastigheternas karaktärer och genom att vara med från skiss till genomförande har vi lärt känna fastigheten. På gårdshuset har vi ritat två nya hotellvåningar samt en restaurang med terrass högst upp. Vi har varit flera aktörer inblandade och tillsammans har vi åstadkommit något riktigt bra, säger Ewa Buhr-Berg.

Wingårdh arkitekter är ansvariga för inredningsarkitekturen och hotellet kommer att drivas av Nobis.

I maj öppnar portarna till nya Hotell Blique.

Annons

SM i Vattenruschbana

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Fur...