Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Solar Egg landar på Långbryggan i Rättvik

Foto: Martin Litens.
Foto: Martin Litens.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 apr 2019

Riksbyggens äggformade bastu Solar Egg kommer att placeras längst ut på den 628 meter långa bryggan i Rättvik, med det passande namnet Långbryggan. Riksbyggens Solar Egg är en världsattraktion som närmast har varit utställd på American Swedish Institute i Minnesota och premiären i Rättvik blir den 12 juni.

– Vi är väldigt glada över att kunna placera Riksbyggens Solar Egg längst ut på Långbryggan som är en symbol för Rättvik till sommaren. Solar Egg har skapats både för att inbjuda till samtal och symbolisera ett mer hållbart och långsiktigt samhällsbyggande, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland.

”Solar Egg för Riksbyggen av Bigert & Bergström”, som konstverket officiellt heter, har varit i Kiruna, Gällivare, vid Svenska Institutet i Paris, Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn och American Swedish Institute i Minnesota.– Ett av syftena med Solar Egg av Bigert & Bergström för Riksbyggen har varit att sätta Kiruna och Malmfälten på kartan. Vår förhoppning är nu att Solar Egg även ska kunna bidra till att uppmärksamma Rättvik och Dalarna, säger Mathias Sandberg.Faktaruta:
Solar Egg ritades av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. För de kommande tio åren har Riksbyggen och LKAB tecknat ett avtal som kommer att skapa 250 nya lägenheter i Malmfälten. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna och i januari var det officiell byggstart för Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter i Gällivare.

 

Annons

SM i Vattenruschbana

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Fur...