Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Plast återanvänds till konstverk i Valsta simhall

Bild: Hotell Kristina.
Bild: Hotell Kristina.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 apr 2019

Utfasningen av engångsartiklar som ska resultera i att Hotell Kristina är plastfria år 2020, enligt EU:s krav på förbjudna plastartiklar, ska bli till konst i Valsta simhall. Tillsammans med Hållbar Destination och i ett samarbete med Sigtuna Museum & Art har nu den sista stora plastöverlämningen gjorts till simhallen.

- I maj börjar konstnärerna att skapa verket, säger Ted Hesselbom, Musei- och konsthallschef på Sigtuna Museum & Art

Under början av året har Hotell Kristina tillsammans med nätverket Hållbar Destination, som består av flera hotell i Sigtuna, samlat plast för att donera till ett konstprojekt i Valsta simhall. Den sista stora överlämningen gjordes den 29 mars till Ted Hesselbom, Musei- och konsthallschef på Sigtuna Museum & Art.

- Tanken är att tre konstnärer ska påbörja plastinstallationen i maj som sedan kommer att fortgå under hela sommaren, säger Ted Hesselbom. Under sommaren kommer även praoelever på Valsta simhall samt ungdomar från allmänheten att välkomnas för att göra egna konstverk av plasten, säger han.

Therese Forsmark, Digital kommunikatör och Tf Hållbarhetsansvarig på Hotell Kristina, och Peter Hultin, Vaktmästare på Hotell Kristina var med vid den sista stora överlämningen av plast till simhallen.

- Simhallen var full av plast som vi i nätverket Hållbar Destination, har samlat ihop för det här ändamålet, säger Therese Forsmark, som även var med vid den första plastöverlämningen, den 6 februari, och har fått se plastsamlingen växa. Det blir spännande att se vad för kreation som kommer att skapas av detta, säger hon.

 

Annons