Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Kampsportscenter flyttar in i Dragon gate

Pernilla Wahlman/TT: Dragon gate vid E4 i Älvkarleby började byggas 2004. Arkivbild.
Pernilla Wahlman/TT: Dragon gate vid E4 i Älvkarleby började byggas 2004. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 07 apr 2019

Efter många turer kring Dragon gate vid E4 i Älvkarleby, strax söder om Gävle, står det nu klart vad som ska hända med det omtalade komplexet. I över ett decennium kantades projektet, som bland annat innefattade ett stort Kina-inspirerat hotell, med förseningar och arbetsmiljöbrott samt en verksamhet som aldrig kom igång.

I fjol tog de nya ägarna Sisyfosgruppen över och i fredags presenterades Dragon gates framtid.

Förutom affär och kafé, som slog upp portarna redan i höstas, ska det även öppnas ett hotell samt ett träningscenter för asiatiska kampsporter, skriver UNT.

Det är också tänkt som en mötesplats för utbyte av kunskap mellan Kina och Sverige som dessutom kommer att prydas av en fyra meter stor glasdrake signerat konstnären Kjell Engman.

När vi köpte Dragon gate förra året visste vi inte vad vi skulle göra med anläggningen. Nu har vi rustat upp och lyssnat på vår omgivning under sex månader vad vi borde göra här. Nu är vi klara och vet vad vi ska fylla stället med, säger Olle Larsson vid Sisyfosgruppen, till UNT.

I augusti i fjol sålde den kinesiske affärsmannen Jongchun Li anläggningen. Han började 2004 omvandla den tidigare hotellbyggnaden till ett Kina-inspirerat "tempel".

Arbetare flögs in från Kina, och efter ett år kunde passerande bilister beskåda en reslig staty av det buddhistiska helgonet Guanyin bredvid hotellet.

Sedan dess har anläggningen varit på väg att öppna flera gånger, men inget har hänt. Hittills har bara en restaurang i bottenvåningen hållit öppet.

Annons