Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

ESMG gör storsatsning på 08 Fotboll

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 28 jan 2019

Everysport Media Group, ESMG, gör en storsatsning på succéprogrammet 08 Fotboll, vilket blir en del av den nya kanalstrategin för FanTV. Magasinet, som är ett av Sveriges mest sedda fotbollsformat, får även en ny huvudsponsor inför den kommande Allsvenska säsongen då Unibet tecknat ett avtal för 2019. - Unibet storsatsar på svensk fotboll och det ska bli enormt spännande att utveckla 08 Fotboll tillsammans med dem, säger ESMGs Head of Media Max Andersson.

ESMG är en svensk mediakoncern djupt rotad inom sport och spel. Via affärsområdet ESMG Media drivs bland annat SvenskaFans, FotbollDirekt, HockeySverige, FanTV, EliteProspects och InnebandyMagazinet. FanTV är en av Sveriges största YouTube-kanaler inom sport och under den närmaste tiden planerar ESMG att lansera en rad nya format i kanalen. 

– 08 Fotboll är ett av våra starkaste format för FanTV-plattformen. ESMG är påväg att bli ett centrum för sportmedia och att Unibet nu väljer att storsatsa tillsammans med oss är ytterligare ett kvitto på att vi är bland de bästa i branschen, säger ESMGs Head of Media Max Andersson.

– Det här är en del av vår långsiktiga satsning på svensk fotboll. Från 2020 är vi huvudsponsor till Allsvenskan och Superettan, och 2019 kommer vi bygga inför det tillsammans med ESMG. 08 Fotboll och FanTV träffar rakt i vår målgrupp och vi ser fram emot att bli en naturlig del av programmet, säger Unibets Sverigechef Per Carlander.

Annons