Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

ESL och Epic Games i gemensam internationell turnering

Foto: MTG
Foto: MTG
Publicerad av
Peter Höök - 24 jan 2019

MTG:s Turtle Entertainment – den största globala aktören inom esport som verkar under det välkända varumärket ESL – och Epic Games har meddelat sin första gemensamma internationella Fortnite-tävling, vilken äger rum på IEM Katowice Expo 2019. ‘ESL Katowice Royale – Featuring Fortnite’ omfattar två helger på den legendariska Spodekarenan där välkända spelare av Fortnite framträder.

Turneringen blir den första av sitt slag och pågår under två helger, en för polska och en för internationella spelare. De bästa polska spelarna tävlar om en prispott på USD 100 000 den 23-24 februari; och 100 av världens bästa Fortnite-spelare tävlar om en prispott på USD 500 000 den 1-3 mars.

Jørgen Madsen Lindemann, vd och koncernchef, MTG kommenterar:

– Genom partnerskapet mellan ESL och Epic Games skapar två ledande aktörer inom spelindustrin en helt unik turnering i genren ‘battle royale’. ESL har arrangerat professionella turneringar och engagerat esportfans under 20 års tid och anordnar nu ett unikt event för ett varumärke bakom ett av världens mest spelade spel. Den här turneringen kommer att visa upp esport när den är som bäst på en legendarisk arena och är startpunkten för ett mycket spännande 2019.

Esport omfattar olika subkulturer, demografiska grupper och konsumentgrupper. Intresset för ‘battle royale’-genren växer i popularitet där överlevnads- och utforskningselement kombineras med ett spelupplägg där den siste deltagaren att vara kvar i omgången vinner. Epic Games Fortnite är ett av världens mest populära* spel i sin genre sett till antalet personer som spelar det. ESL:s stora event visar upp spel som lockar toppspelare och miljontals passionerade fans på turneringarna, online och på TV över ett stort antal marknader.

Annons