Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Strive Sport ingår distributionsavtal med Altibox

Arkivbild
Arkivbild
Publicerad av
Peter Höök - 21 jan 2019

Strive Sport, som sänder alla matcher från italienska Serie A och spanska La Liga, startar nu en linjär tv-kanal i Norge med det bästa från av båda ligorna. Från och med idag kan Altibox kunder välja Strive Sport TV. Den linjära kanalen Strive Sport TV visar 10 live-spel från La Liga och Serie A under hela veckan. Mellan matcherna visas repetitioner av helgens matcher.

I samband med lanseringen av den linjära kanalen ökar Strive Sport TV antalet matcher med norska komentatorer. Upp till åtta matcher i veckan kommenteras av Even Braastad, Per Jarle Heggelund, Sverre Enitch, Endre Lübeck och Magnar Kvalvik.

– Det här är mycket glädjande. För första gången har Strive Sport säkerställt distribution för en linjär kanal med en operatör. Nu kan ännu fler fotbollsfans delta i två av världens bästa fotbollsligor, säger Kristian Hysén, vd för IMG Nordic, som äger Strive Sport.

– Vi är mycket glada över att vara den första av tv-distributörerna att ha ett avtal med Strive Sport på plats. Detta är en global leverantör med attraktivt innehåll som spansk och italiensk toppfotboll. Avtalet kombinerar linjär visning och streaming via TV på med vår framåtblickande TV-lösning, säger vd Thomas Skjelbred.

Annons