Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Idrottsgalan och Stadium instiftar nytt fair play-pris

Bild: Stadium
Bild: Stadium
Publicerad av
Peter Höök - 18 jan 2019

Idrottsgalan och Stadium instiftar nytt pris för att påminna om den delen av idrott där deltagandet, utövandet och gemenskapen är större än själva prestationen.

Fair Play är idag ett välkänt begrepp som de flesta förknippar med sportsligt uppträdande. Men Fair Play betyder så mycket mer och handlar lika mycket om rättvisa, jämlikhet, allas lika värde och rätten att få idrotta. Fair Play är lika viktigt för idrotten som att vinna och förlora. Fair Play-priset ska därför tilldelas en individ eller företeelse som genom sitt agerande är förebild och tydligt symboliserar det Fair Play står för.

– Vi är så glada över att tillsammans med Stadium få uppmärksamma och hylla riktiga förebilder som gör skillnad även utanför idrottsarenan, säger Stephan Rimér, vd för Idrottsgalan. 

Stadium står tillsammans med Idrottsgalan som exklusiv avsändare av priset som delas ut under Idrottsgalans bankett. 

– För oss handlar det om att aktivera världen. Vi är också måna om att agera på ett schysst sätt i allt vi gör. I sportens värld ska man mötas på lika villkor och ödmjukhet är det som karaktäriserar sanna idrottshjältar. Vi är därför lika stolta över samarbetet med Idrottsgalan och det nya Fair Play-priset som vi hoppas att vinnaren blir på måndag, säger Karl Eklöf, vd Stadium Group som också delar ut det nyinstiftade priset.

Annons