Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

SJ kör chartertåg till Skidskytte-VM i Östersund

Bild: Skidskytte-VM
Bild: Skidskytte-VM
Publicerad av
Peter Höök - 16 jan 2019

Under två dagar har resenärer från Stockholm, Uppsala och Gävle möjlighet att åka chartertåg till Skidskytte-VM i Östersund. Upp på morgonen och hem på kvällen. VM-organisationen satsar på hållbarhet och detta är det andra tågsamarbetet man lanserar för att minska de fossila utsläppen i samband med evenemanget. SJ kör chartrade tåg den 7 och 14 mars från Stockholm till Östersund och Skidskytte-VM. Avgångstiden från Stockholm är 7.29 och tåget stannar i Uppsala och Gävle för att plocka upp resenärer.

– Klimatpåverkan är nästan hundra gånger så stor för den som åker bil jämfört med den som åker tåg. Vi vill skapa ett av världens mest hållbara idrottsevenemang och transporterna är så klart ett fokusområde. På ett tåg ryms lika många resenärer som i 140 bilar så det gör skillnad, säger Ulf von Sydow, Skidskytte-VMs hållbarhetsinspiratör.

Förutom hållbarhetsaspekten satsar VM-organisationen och SJ på chartertåg för att göra det enklare för publiken att resa till och från VM utan att behöva bo kvar över natten. Och för att göra Skidskytte-VM till en folkfest för hela Sverige.

– Vi tror att stämningen på ett chartertåg kan bli speciell. Alla åker i samma syfte, att gå på ett världsmästerskap. Man laddar tillsammans på vägen upp och får förhoppningsvis fira framgångarna på vägen hem, säger Lisa Engman, marknadsansvarig skidskytte-VM.

Biljetterna till chartertåget köps via SJs hemsida och resenärer som bokar en tågbiljett får också möjlighet att köpa en VM-biljett till ett billigare pris. Tågbiljetten kostar 395 kr tur och retur från Stockholm och för den som bokar en tågresa ges rabatt på VM-biljetterna. Rabatten gäller på ordinarie pris och på biljett till A-läktare nedre.

Annons