Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, maj, 27 2019
Senaste Nytt

Tierp Arena för motorsport utvecklas

Foto: Tierp Arena
Foto: Tierp Arena
Publicerad av
Peter Höök - 11 jan 2019

Tierp Arena fortsätter att utveckla konceptet Rallycross och kommer under 2019 att genomföra en rad förbättringar för både deltagare och besökare med målet att skapa en Rallycrossbana i världsklass. Arenan ser också över möjligheten att erbjuda fler platser närmare starten. Marknadsgatan och depån kommer att byggas ihop tätare för att göra området mer lättillgängligt och överskådligt för såväl publik som utställare.

Tierp Arena har dragit intressanta lärdomar av premiärtävlingen och åtgärder genomförs nu för att ge banan bättre hållbarhet och ökad säkerhet för förarna. För att ge banan en skarpare siluett kommer dekorativa staket och annan utsmyckning upprättas, vilket också bidrar till säkrare körning och ett mer estetiskt uttryck.

Till arenans hjälp har man tillgång till en grupp erfarna personer bestående av Christer Jönsson, Christer Dalmans, Joel Kristoffersson, Anders Hedström, Kjell Pettersson, Björn Lundberg och Anders Westlund. Tierp Arena kommer i år att använda en storbilds-TV för att täcka hela banan för dem som sitter på läktaren mot depån. Ljudanläggningen kommer att byggas om och anpassas för Rallycross.

 

Annons