Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Solar Egg med på ny lista över världsattraktioner

Bild: Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 nov 2018

Ett bastubad i Riksbyggens Solar Egg av svenska konstnärs-duon Bigert & Bergström listades nyligen av internationella guide-magasinet Time Out på plats tre av de bästa sakerna att uppleva i världen under din livstid.

För drygt en vecka sedan släppte guide-magasinet Time Out en ny ”bucket-list” över de 50 bästa sakerna att uppleva i världen under sin livstid. På tredje plats finns ett bastubad i Riksbyggens Solar Egg skapat av konstnärs-duon Bigert & Bergström.

– Vi är otroligt glada och hedrade över att ett projekt som föddes ur vår vilja att skapa ökad social hållbarhet genom samtal och stolthet i Kiruna kring samhällsomvandlingen, nu har blivit ett internationellt fenomen, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland/Norr.

Time Outs lista är en del i magasinets 50-årsfirande och baseras på svar från Time Outs redaktörer, stadsexperter och 12 000 personer världen över. Förutom rekommendationer till besökare i 315 städer världen över, är Time Out ett fristående magasin med de särskilda utgåvorna Time Out London, New York, New York Kids och Tel Aviv.

Solar Egg har besökt en rad platser sedan invigningen i Kiruna i april 2017. Besökare har kunnat bastu-bada i Björkliden, på Svenska Institutet i Paris, Artipelag i Stockholm och hembygdsföreningen i Gällivare. Just nu befinner sig Solar Egg på Kunsthal Charlottenborg i Köpenhamn.

– Via museet kan besökare njuta av ett vedeldat bastubad på innergården mitt i centrala Köpenhamn fram till i januari. Det är nästan som att sitta i en träkyrka. Designintresserade besökare har rest dit från Europa enkom för att vara med om upplevelsen, vilket är jättekul, avslutar Mathias Sandberg.

Annons