Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Klagshamns ridanläggning nomineras till arkitekturpris

Bild: Felix Gerlach.
Bild: Felix Gerlach.
Bild: Felix Gerlach.
Bild: Felix Gerlach.
Bild: Felix Gerlach.
Bild: Felix Gerlach.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 20 nov 2018

Klagshamns ridanläggning, ritad av FOJAB arkitekter, är ett av de nominerade bidragen till Region Skånes arkitekturpris, som delas ut till ett projekt som ser till helhetsperspektivet med rumsliga samband. Det kan till exempel handla om hur platsers kvaliteter tillvaratas och utvecklas vid nybyggnation. 

Vid Klagshamns udde, söder om Malmö, finns långgrunda sandstränder som är utmärkta att rida på. Här låg länge Klagshamns Ryttarsällskap i en nedlagd betongfabrik. När Malmö stad planerade en ny ridanläggning var det naturligt att bygga på samma plats som tidigare.

Ridanläggningens stall och ridhus har markanta sammanhållande takytor och husens placeringar ger utblickar mot Öresund. Beprövad byggnadsteknik kombineras med funktioner med återvunnet tegel och innovativa materialval.

- Klagshamns ridanläggning har satt fokus på en ny generation ridanläggningar som representerar god djur- och arbetsmiljö tillsammans med hållbara material, mycket dagsljus och frisk luft. Vi är både stolta och glada över att anläggningen är nominerad till Region Skånes arkitekturpris, säger Mats Molén, arkitekt på FOJAB.

Vinnaren av arkitekturpriset avslöjas på Kreativa Skåne den 22 november. Övriga nominerade är Holma torg, Malmö, av Arkitektlaget Skåne, HamnOasen, Landskrona, av STADSTUDIO och Villa Kristensson, Åhus, av Chahrour Huhtilainen.

Annons

SM i Vattenruschbana

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Fur...