Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Best Western öppnar nytt flygplanshotell i Nord-Norge

Bild: Best Western Hotel.
Bild: Best Western Hotel.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 nov 2018

Under sommaren 2019 ska ett nybyggt flygplatshotell öppnas med 160 rum på Harstad Narvik Flygplats Evenes i Nord-Norge. Flygplatsen ligger strategiskt mellan Harstad och Narvik och har de senaste åren upplevt en kraftig ökning i antal resande. Flygplatsen har cirka 750 000 passagerare per år och är även en viktig bas för militären i Nord-Norge.

Hotellet kommer att ägas av BW Hospitality Group, CIC Hospitality och Wexus Gruppen. Hotellet kommer att bli ett Sure Hotel by Best Western, vilket är ett av Best Westerns nya varumärken, som står för bekväm övernattning på personliga och prisvärda hotell med ett bra basutbud.

-  Det är mycket glädjande att vi får ytterligare ett hotell i Nord-Norge och som dessutom är ett helt nybyggt hotell säger Johan Kukacka CEO för Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien. Vi ser en stor potential i att kunna fylla hotellet med både privatresenärer och affärsgäster.

-  Att vi får möjligheten att bygga det här hotellet är fantastiskt, då det finns en stor efterfrågan i regionen efter moderna och personliga hotellrum, säger Matthias B. Tanski CEO för CIC Hospitality som ska driva hotellet. Vi har också planer på att bygga och driva fler hotell på andra strategiska platser i Norge och Sverige, fortsätter han.

-  Detta är ett stort och viktigt jobb för Wexus Gruppen som står för totalentreprenaden av hotellet. Vi ser stor potential i regionen och ser fram emot ett spännande projekt och ägarskap tillsammans med CIC og BW, säger Egil Messmer i Wexus Gruppen.

Annons