Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Norwegian startar direktflyg mellan Åre Östersund och Arlanda

Alpin skidåkare i skidbacken. Foto: Shutterstock
Alpin skidåkare i skidbacken. Foto: Shutterstock
Publicerad av
Simon Matthis - 18 okt 2018

Norwegian börjar återigen flyga till Åre Östersund Airport från Stockholm Arlanda Airport med start 27 december. Flygbolaget kommer att trafikera sträckan två gånger i veckan. Lagom till nyår blir det alltså ännu lättare för alla vinterturister att ta sig till de närliggande skidorterna Åre och Duved på ett smidigt sätt.

– Vi är glada att Norwegian nu återvänder till vår region med en direktlinje under vintersäsongen. Det är mycket bra för vinterturismen att fler resenärer nu kan resa direkt från Stockholm. Flyglinjen bidrar till den viktiga besöksnäringen i Jämtland Härjedalen på ett positivt sätt, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

– Vi är glada över att kunna lansera en ny linje mellan Stockholm och Östersund och därmed göra det både enklare och billigare att resa mellan dessa orter. Vi vet att det finns ett stort intresse att åka till de närliggande skidområdena utanför Östersund samt ett generellt stort friluftsintresse i hela Jämtland. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord våra moderna, bekväma och mer miljövänliga plan, säger Thomas Ramdahl, EVP Commercial på Norwegian.

Sträckan Stockholm (ARN) – Östersund (OSD) kommer att trafikeras två gånger i veckan med start 27 december 2018. Linjen är inledningsvis en vinterlinje som trafikeras till och med 28 mars 2019 men med möjlighet till förlängning.

 

 

Annons