Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

NCC och Lufab bygger ny simhall i Falun

Exempelbild badhus NCC byggt i Järfälla. Fotograf: Joakim Kröger.
Exempelbild badhus NCC byggt i Järfälla. Fotograf: Joakim Kröger.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 okt 2018

NCC har tecknat ett samverkansavtal med Lugnet i Falun AB (Lufab) om att bygga en ny simhall i Falun. Inledningsvis ska parterna tillsammans planera och ta fram ett riktpris för bygguppdraget.

Projektet genomförs i partnering, där NCC och Lufab samarbetar för projektets bästa i en öppen dialog och i en transparent arbetsmiljö. I ett första skede ska program- och systemhandlingar, riktpris och en detaljerad projektering arbetas fram för det nya badet. När parterna är överens påbörjas byggnationen.

– Detta är ett bra exempel på när beställaren och entreprenören tillsammans bidrar med sina erfarenheter och kunnande för projektets bästa. Det sker gemensamt och tillsammans med inblandade underentreprenörer samt konsulter. Det skapar en bättre helhetslösning än i en traditionell entreprenad till fast pris, säger Niclas Camarstrand, projektledare på Lufab.

Simhallen ska bli ett attraktivt familjebad och bland annat innehålla två 25-meters bassänger och undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten. Den kommer att baseras på NCC:s badhuskoncept som bygger på lång erfarenhet och kunskapsåterföring från tidigare genomförda projekt.

Preliminär byggstart är beräknad till hösten 2019.

 

Annons