Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Ny konstgräsplan och parkour invigs i Axelsberg

Bild: Flickr.
Bild: Flickr.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 21 sep 2018

Idrottsnämndens ordförande Alexander Lindholm (S) inviger Axelsbergs nya konstgräsplan och parkouranläggning.

- Det är viktigt att fler stockholmare inspireras till att röra på sig och att föreningslivet i staden har möjlighet att växa. Vi vill att alla som växer upp i Stockholm ska ha möjlighet att idrotta och motionera i sin närmiljö. Det känns alltid bra att få inviga nya idrottsytor i staden. Att kunna ge något tillbaka till alla föreningar som arbetar hårt för stadens barn och unga, säger Alexander Lindholm (S), ordförande i idrottsnämnden

Den 11-spels grusplan som tidigare fanns i Axelsberg har nu ersatts av en 11-spels konstgräsplan med tillhörande matchbelysning. Den planerade konstgräsplanen kommer att användas av idrotts-föreningar, allmänhet och skolor.

Utöver konstgräsplanen tillkommer en parkouranläggning, multisportanläggning samt toalettbyggnad.

- Den nya konstgräsytan kommer ge barn och ungdomar i området bättre förutsättningar att spela fotboll och parkouranläggningen kommer uppmana till spontanidrottande och rörelse. Vi har under hela mandatperioden kämpat för att förbättra möjligheterna att idrotta både spontant och i föreningsform, Vi hoppas att dessa nya idrottsytor kommer nå en bredare målgrupp, säger Alexander Lindholm (S).

Annons