Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jun, 19 2019
Senaste Nytt

Högteknologisk uppsättning av klassisk saga på Göteborgs Operan

Föreställningsbild från Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose.
Föreställningsbild från Fredericia Teater. Foto: Søren Malmose.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 sep 2018

Disneys hisnande musikal Ringaren i Notre Dame är en klassisk saga om förtryck och hjältemod, förmedlad av artister som nu kan få sitt stora svenska genombrott.

Uppsättningen är vår mest högteknologiska någonsin, med svindlande animationer och ljud som får sätena att skaka, skriver Göteborgs Operan. 

Fylld av medryckande sånger och med en omslutande scenografi, förstärkt av gigantiska LED-skärmar, har Disneys musikal Ringaren i Notre Dame alla förutsättningar att engagera publik i alla åldrar.

I centrum för denna mörka historia om kärlek och hjältemod står den varmhjärtade ringaren Quasimodo, hans avskyvärde förmyndare Claude Frollo, den modiga Esmeralda och den tappre kaptenen Phoebus De Martin. Deras öden och vägar korsas i 1500-talets Paris där Quasimodo och Esmeralda kämpar tillsammans för en mänskligare värld.

I rollerna som Quasimodo och Esmeralda ser vi Martin Redhe Nord och Marsha Songcome – båda gör sina första huvudroller på en svensk scen.

Den högteknologiska scenografin där svindlande animationer på gigantiska LED-skärmar samspelar med träbjälkar och gångbroar som sträcker sig ut mot salongen, ger en filmisk känsla av att befinna sig inne i katedralen Notre Dame och på de myllrande gatorna runt omkring. Under sätena finns nyinstallerade infrabas-högtalare som ytterligare kommer att förstärka upplevelsen.

 

Annons