Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Så ska nya aktivitetsparken på Säteriet heta

Förbos vd Peter Granstedt avslöjade namnet på aktivitetsparken. Bild: Förbo.
Förbos vd Peter Granstedt avslöjade namnet på aktivitetsparken. Bild: Förbo.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 aug 2018

Innan sommaren utlyste bostadsbolaget Förbo en tävling där allmänheten kunde skicka in förslag på vad den nya aktivitetsparken på Säteriet ska heta. Under aktivitetsdagen ”Vi möts i Mölnlycke” på lördagen (25 augusti) avslöjades namnet.

Förbos VD Peter Granstedt läste upp motiveringen till namnet.

- Vinnarbidraget står för en plats där fantasin får bestämma vad som händer. Där alla som vill kan skapa eller berätta sin historia. Namnet är både lekfullt, spännande och skapar nyfikenhet. Därför har parken fått namnet Sagoparken.

Nadia, som bor på Råda Portar inte långt från parken, var den som skickat in det vinnande förslaget.

Fakta om Sagoparken på Säteriet

2016 fyllde Förbo 50 år och som en del i att fira detta kommer vi fram till 2020 bygga aktivitetsparker i våra fyra ägarkommuner; Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv. Först ut är parken på Säteriet i Mölnlycke.

I dialog med kommunerna, boende, skolor, föreningar med flera har vi tillsammans tagit fram hur parken ska se ut och vad den ska innehålla.

Målsättningen har varit att skapa en mötesplats för alla, oavsett ålder och ursprung.

I parken kan man utforska det fantasifulla Sagoträdet eller blöta ner sig i vattenleken. Det finns möjlighet till odling och en grillplats med bord och bänkar där man kan mötas. På scenen finns det utrymme för planerade eller spontana uppträdanden. Dessutom finns det ett utegym framtaget i samarbete med en personlig tränare.

Annons