Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Nytt miljövänligt konstgräs läggs på Sollentunas nya fotbollsplan

Bild: Sollentuna kommun.
Bild: Sollentuna kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 aug 2018

Sollentuna kommun blir först i Sverige med att satsa på ett nytt miljövänligt konstgräs när fotbollsplanerna på Helenelunds IP renoveras. I och med en ny typ av mer bunden fyllning hindras mikroplasterna från att hamna i naturen. 

Kommunen lägger stor vikt vid miljövänliga alternativ när fem av kommunens konstgräsplaner renoveras och en helt ny plan anläggs. Konstgräset med bitar av gamla bildäck har kommunen, sedan lång tid tillbaka, tagit bort. På Helenelunds IP läggs nu ett helt nytt miljövänligt alternativ där vanliga raka grässtrån kombineras med så kallat krullgräs. Kombinationen gör fyllningen mer bunden och hindrar mikroplasterna att hamna i naturen i och med att de inte fastnar på spelarnas kläder eller följer med när planen sopas. Sollentuna är först i Sverige med att anlägga det nya konstgräset på en fullstor fotbollsplan.

– Fotbollen är Sollentunas största sport som utövas av över 4000 barn och unga varje vecka. Vi behöver slitstarka underlag. Det känns speciellt viktigt att vi gör det på ett miljövänligt sätt för att skapa en god miljö för oss och kommande generationer säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande, kultur- och fritidsnämnden.

Fler fotbollsplaner som kommer att renoveras med nya miljövänliga alternativ är planerna vid Edsbergs sportfält och på Norrvikens IP. I Rotebro kommer även en helt ny konstgräsplan att anläggas. 

Annons

SM i Vattenruschbana

Nu är det återigen dags att kora Sveriges snabbaste vattenrutschbaneåkare för fjärde året i rad. Fur...