Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Succéstart för samiska temaparken på Funäsdalsberget

Bild: Funäsdalen
Bild: Funäsdalen
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 aug 2018

Funäsdalsberget har lockat rekordmånga besökare denna sommar. Under de fina sommardagarna har ett stort antal turister från både Sverige, Europa och övriga världen åkt Funäsgondolen till Toppstugan för att äta lunch och beundra utsikten mot de svenska och norska högfjällen, för att därefter vandra bort till den nya samiska temaparken Lopme Laante.

Projektet har finansierats av Funäsdalen Berg & Hotell, Mittådalens sameby, Sametinget, Region Jämtland, Länsstyrelsen och Tillväxtverket.

-Funäsdalsberget ligger mitt i Funäsdalen och är genom gondolbanan lättillgänglig för alla. Gondolen har i år tagit upp rekordmånga besökare till Toppstugan där vi bjudit på en magisk utsikt över högfjällen. Toppen på berget är även en utmärkt utgångspunkt för fortsatt vandring, löpning eller cykling över fjället, säger Ted Wengler VD på Funäsdalen Berg & Hotell.

-Att den nya samiska temaparken blivit en sådan succé är också jätteroligt. Parken kommer att utvecklas framöver och från nästa sommar kommer här beta renar vilket naturligtvis gör upplevelsen ännu mer komplett. Vi kommer också att fortsätta att utveckla Funäsdalsberget för både cykling, löpning och vandring. Hela området har precis startat en rekordstor satsning på alla områdets leder och spår som gör att lederna kring Funäsdalen kommer att fortsätta utvecklas och hålla absolut världsklass, fortsätter Ted Wengler.

Annons