Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Skara sommarland avslöjar ny vattenattraktion inför 2019

Bild: Sommarland.se
Bild: Sommarland.se
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 aug 2018

Skara Sommarland kan redan nu innan säsongen är avslutad, avslöja att nästa års stora nyhet på nöjesparken. Till premiären i juni 2019 öppnas en helt ny vattenattraktion med namnet Waka Waka. Det är den första i sitt slag i Europa, där man färdas två och två i ringar i en 210 meter lång bana.

I Waka Waka åker man i ringar med plats för två personer i en 210 meter lång bana. Åkturen kan liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Ringen man åker i färdas i en färggrann tub och på fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Waka Waka tillverkas av det kanadensiska företaget ProSlide, som bygger de bästa vattenrutschbanorna i världen. Motsvarande attraktion finns idag på Kanarieöarna, men detta blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka integreras i vattenparken där man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden. Med Waka Waka kommer vi att ha den bästa vattenparken i Skandinavien och med mixen av bad, tivoli och gokart är vi svårslagna, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Annons