Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, aug, 19 2018
Senaste Nytt

Skara sommarland avslöjar ny vattenattraktion inför 2019

Bild: Sommarland.se
Bild: Sommarland.se
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 aug 2018

Skara Sommarland kan redan nu innan säsongen är avslutad, avslöja att nästa års stora nyhet på nöjesparken. Till premiären i juni 2019 öppnas en helt ny vattenattraktion med namnet Waka Waka. Det är den första i sitt slag i Europa, där man färdas två och två i ringar i en 210 meter lång bana.

I Waka Waka åker man i ringar med plats för två personer i en 210 meter lång bana. Åkturen kan liknas vid skidåkning, där man tar ut skären i en sväng och där man vid varje sväng får en fartkick. Ringen man åker i färdas i en färggrann tub och på fyra ställen hamnar man på en tallriksformad öppen yta som ger en fartökning in i nästa del av attraktionen.

Waka Waka tillverkas av det kanadensiska företaget ProSlide, som bygger de bästa vattenrutschbanorna i världen. Motsvarande attraktion finns idag på Kanarieöarna, men detta blir den första i sitt slag i Europa. Det första spadtaget till attraktionen tas så fort Skara Sommarland stänger för säsongen och attraktionen har premiär när parken öppnar igen i juni 2019.

Med Waka Waka kommer Skara Sommarland ha de två längsta vattenrutschbanorna i Skandinavien, där befintliga Nyagara är längst med sina 259 meter. Waka Waka integreras i vattenparken där man startar ovanför Nyagara bredvid Big Drop och landar i närheten av vågpoolen.

– Vi är jättestolta och glada över att vi kan satsa ytterligare på Skara Sommarland och ta parken vidare in i framtiden. Med Waka Waka kommer vi att ha den bästa vattenparken i Skandinavien och med mixen av bad, tivoli och gokart är vi svårslagna, säger Janne Nilsson, vd på Skara Sommarland.

Sneakers Point växer

Sneakers Point, Stadium Groups koncept som vänder sig till alla som älskar sneakers, öppnade e...