Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Aktivitetspark i Mölnlycke invigs

Bild: Förbo.
Bild: Förbo.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 jun 2018

Nu är det dags för invigning av Förbos första aktivitetspark. Parken, som ligger i bostadsområdet Säteriet i Mölnlycke, har utformats i nära dialog med bland annat skola, föreningar och de boende. 

I parken kommer man kunna utforska det fantasifulla sagoträdet eller blöta ner sig i vattenleken. Det finns möjlighet till odling och en grillplats med bord och bänkar där man kan mötas. På scenen finns det utrymme för planerade eller spontana uppträdanden. Dessutom finns det ett utegym framtaget i samarbete med en personlig tränare.

Om aktivitetsparkerna

2016 fyllde Förbo 50 år och som en del i att fira detta kommer vi fram till 2020 bygga aktivitetsparker i våra fyra ägarkommuner; Härryda, Mölndal, Lerum och Kungälv.

Först ut blir en park på Säteriet i Mölnlycke och en park i Björkås, Ytterby.

I dialog med kommunerna, boende, skolor, föreningar med flera kommer vi tillsammans ta fram hur parken kan se ut och vad den ska innehålla.

Målsättningen är att skapa en mötesplats för alla, oavsett ålder och ursprung. Vi vill bygga en aktivitetspark som sträcker sig från lekplats och lärmiljö till inkluderande mötesplats och utflyktsmål.

Annons