Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Lyxcampa femstjärnigt i Frankrike

Bild: www.lesgrandspins.com.
Bild: www.lesgrandspins.com.
Bild: www.lesgrandspins.com.
Bild: www.lesgrandspins.com.
Bild: www.lesgrandspins.com.
Bild: www.lesgrandspins.com.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 jun 2018

Drömmer du om att semestra i Frankrike och äta prisvärda ostron, ostar och exklusiva viner? Då skall du åka till Yelloh! Village - Les Grand Pins, Lacanau Océan vid Atlantkusten i sydvästra Frankrike utanför Bordeaux . En femstjärnig camping med full service och känslan av ”beach resort.” Fransosernas egna” riviera” där man kan sola, bada surfa och äta prisvärda delikatesser direkt från leverantörerna.

 

Yelloh! Village Les Grand Pins är en superlyxig camping i sydvästra Frankrike, som är mer av en resort än en camping. Den ligger vid Lacanau Océan, en turistby cirka en timma utanför Bordeaux med en fantastisk 200 km lång strand vid Atlantkusten. Där semestrar fransmännen själva men även en hel del tyskar och engelsmän har hittat dit.

Yelloh! Village Les Grand Pins ligger i Gironde-distriktet som även omfattar Bordeaux, världskänt för sina exklusiva vinslott och fantastisk mat som ostron, sniglar, ostar, gåslever mm.

 

Vad är en femstjärnig camping?

 

www.Sportochfritidsnyheter.se har besökt den femstjärniga campingen. Vilken som sagt mer för till tankarna en resort än en campingplats. På campingen finns ett ”poolland” för barn med laguner och rutschkanor som ett litet äventyrsbad. Där finns också poolen Zen som är en vuxenpool med jacuzzi. Området har full service med markpersonal överallt hela dagarna som sköter planteringarna och underhåller duscharna och toaletter. Här finns även affär, bageri, café, bar och restauranger med rimlig nivå på priserna.

 

På själva campingen som ligger i anslutning till anläggningen kan man antingen slå upp sitt tält eller ställa sin husvagn, eller så kan man hyra något som kallas ”mobile home.” Mobile home är ett minihem för fyra eller sex personer. Det är ett litet hus helt enkelt där det ingår bäddar, toaletter, dusch och matlagningsmöjligeter. Dessa ligger också i anslutning till resortet. Varje ”mobile home” är avskärmat med planteringar så man får känslan av att ha sitt privata lilla område. Det finns också barbecuemöjligheter mellan husen.

 

Campingen har även ett nytt litet spa där man kan få massage och olika behandlingar. Där finns även en turkisk ångbastu och en torrbastu samt en utomhus bubbelpool. Det finns också en ”svensk dusch” kan jag konstatera med ett leende. Då får man en hink vatten över sig. Men spaet har också en high-tech dusch med olika duschprogram. Med andra ord ett nybyggt och ultramodernt spa.

 

 

Heldagsprogram för både vuxna och barn hela säsongen

 

På campingen finns även aktivitetsklubbar för barn i olika åldrar. Det finns olika barngrupper, Club Kids 5-7 år och en tonårsgrupp Club Juniors 8-12. Man varvar olika teman varje vecka hela säsongen, allt från att klippa och klistra till att spela lagsporter. Det finns också en stor scen mitt i campingorådet där barngrupperna uppträder. På scenen visas också underhållningsprogram varje kväll som till exempel konserter. Det finns även

en sportledare som har aktiviteter för vuxna varje dag, som aquagym, cykling, aerobics mm. Campingen har dessutom cyklar till uthyrning om man vill cykla runt i omgivningarna utanför campingen. Det finns en 100 kilometer lång cykelbana runt Lacanau. Man kan också ta surf-lektioner eller bara hyra vindsurfingbräda och det är enkelt att ta sig till havet som ligger på nära gångavstånd. Så man kan alltså välja om man vill sola och bada vid havet eller vid någon av poolerna.

 

Många vill också passa på att besöka vinslotten och kanske gå på någon vinprovning, men då är bil att föredra. Enklast är att hyra bil vid flygplatsen men det kan även göras inne i byn Lacanau.

 

Från strandliv till matmarknad

 

Området Lacanau Océan har också mycket strandliv att erbjuda med många restauranger längs med strandpromenaden och lite shopping i ”centrum”. Dessutom anordnas en marknad en gång i veckan (året runt) där man kan frossa i delikatesser till fyndpriser. Man kan till exempel sätta i sig en tallrik ostron för ca 6 euro, och till det dricka lokala viner. På marknaden försöker även många lokala matproducenter kränga sina ostar, charkuterier, grönsaker och godis. Man kan också köpa kläder, smycken, väskor, kastruller mm

 

Sommarsäsongen i sydvästra Frankrike börjar i mitten av maj då det är ca 20-26 grader och säsongen håller ofta i sig hela september ut. Men man bör vara ute i god tid med sin campingbokning, för campa är mycket populärt i Frankrike och i Europa. Som svenska har jag aldrig sett en liknande camping och trodde aldrig det kunde vara så bekvämt och lyxigt som på Les Grands Pins.

 

Svenskan Camilla Löfgren som jobbar på Yelloh! Village - Les Grands Pins berättar att man förbättrar campingen och utökar servicen varje år och det märks på bokningarna, så var ute i god tid med era bokningar. Vill ni prata med någon svensktalande, fråga då efter Camilla hälsar hon. À Bientôt! Hoppas vi ses.

Annons