Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Midroc bygger SeaU Helsingborg

Bild: Midroc.
Bild: Midroc.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 01 jun 2018

 Mitt i centrala Helsingborg utvecklar Midroc en ny attraktiv och pulserande mötesplats. En ny hotell- och kongressanläggning uppförs tillsammans med 155 bostäder, butiker och lokaler. Idag invigdes en ny utkiksplats vid SeaU Helsingborg, varifrån man får utblickar både över byggarbetsplatsen och Öresund.

- Vi ger nu möjligheten för helsingborgare och besökare att ta del av det som händer på byggarbetsplatsen, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc i Helsingborg. Det är ett stort och spännande bygge som många vill följa på nära håll.

Ingången till utkiksplatsen är belägen längs Kajpromenaden (Helsingörskajen), och den är öppen mellan klockan 07.00 och 20.00 dagligen.

I norra delen av byggarbetsplatsen uppförs fyra flerbostadshus med totalt 155 bostäder. Från utkiksplatsen kan man se huskropparna växa fram, från stomresning till fasadmurning och fönstersättning. De invändiga arbetena påbörjas successivt och pågår parallellt.

Byggarbetena för hotell- och kongressdelen pågår samtidigt som bostäderna. Just nu byggs överdäckningen av källaren och stomresningen har påbörjats för högdelen av hotellet. Närmast utkiksplatsen, mot Kajpromenaden, kommer Clarion Hotel SeaU Helsingborgs restaurang att ligga. Den utformas för många olika sammanhang, från små sällskap till större kongressmiddagar.

Annons