Mötesplatsen för dig inom sport- och fritidsbranschen, maj, 27 2019
Senaste Nytt

Drömmen om nytt destinationshotell lever vidare på Kanaludden

Bild: Härnösands kommun.
Bild: Härnösands kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 28 maj 2018

Än så länge finns det möjlighet att det blir ett destinationshotell på Kanaludden i Härnösand. Mark- och miljööverdomstolen har beviljat prövningstillstånd och kommer att ta upp och pröva ärendet.

– Ett positivt besked. Domen i den lägre instansen är bristfull och märklig. Nu ser vi fram emot en ny prövning, säger kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson (S).

Det var i november 2016 som kommunfullmäktige med stor majoritet antog en ny detaljplan för Kanaludden som gjorde det möjligt att bygga ett destinationshotell på platsen. Länsstyrelsen hade inget att invända mot planerna.

Beslutet överklagades av några privatpersoner och en förening till mark- och miljödomstolen. I januari 2018 upphävde domstolen kommunfullmäktiges beslut och det är den domen som nu ska prövas i högsta instans.

– Nu har vi hopp om framgång i den nya prövningen! Ett nytt destinationshotell betyder så oerhört mycket för besöksnäringen, handeln, övrigt näringsliv, myndigheter, föreningslivet och för Härnösandsborna. Det kommer att ingjuta framtidstro i hela Härnösand och Höga Kusten, säger Fred Nilsson.

Annons